Kennis

Terugblik ContentLAB workshop Kanaalstrategie

Op dinsdag 21 november stond voor het eerst het thema Kanaalstrategie centraal in het ContentLAB. Het was een leerzame en inspirerende dag vol theorie, strategie, creativiteit én scrum!

Verbind je kanalen

Tijdens de workshop in het ContentLAB deelde Atie de Heer (oprichter Data Direction) haar visie over het belang van kanaalstrategie. Aan de hand van haar model ‘Verbinden’ kregen de deelnemers inzicht in hoe zij zelf een sterke kanaalstrategie kunnen ontwikkelen. Die aansluit op een klantcontactstrategie en past bij een contentstrategie en de doelgroep.

Scrummen met content

In het tweede gedeelte van de middag stroopten de deelnemers zelf de mouwen op. In teams van circa acht contentprofessionals werd m.b.v. de Agile Methode (Scrum) de eerste opzet van een contentstrategie neergezet. Aan de hand van een fictieve case en vooraf uitgewerkte stories, gebaseerd op de bouwstenen van de kanaalstrategie, leerden de scrumteamleden in twee sprints een kanaalstrategie ontwikkelen. Deelnemers, die elkaar niet eerder ontmoet hadden, werkten hecht samen om het beste resultaat te realiseren. Elk team werd begeleid door één van onze gecertificeerde scrum masters.

ContentLAB Workshop presentatie Atie de Heer Data Direction
Spreker Atie de Heer - ContentLAB Kanaalstrategie

Fotoverslag

Bekijk het fotoverslag van de ContentLAB workshop Kanaalstrategie van dinsdag 21 november 2017.

Bekijk het fotoverslag

Reviews

Fijne manier om met collega's uit het vak in contact te komen en met een andere kijk naar kanaalstrategie te kijken. Ik heb hier wat van geleerd en het helpt mij verder.

Stephanie Vastert-Viersma, Met-ph

De combinatie theorie en praktijk, doelgericht en samenwerken via scrum is heel goed.

Pascale van Ommeren, Havenbedrijf Amsterdam

Het was een nuttige dag waarin ik enerzijds meer theoretische kennis heb opgedaan over kanaalstrategie en anderzijds dit direct in de praktijk heb toegepast door in teams te scrummen. Nu geïnspireerd om dit in mijn eigen organisatie op te pakken!

Lilian Debeye, Riksja Travel

Workshops binnenkort

Er zijn op dit moment geen workshops ingepland.

Workshop incompany

Door een incompany sessie op maat, brengen we nieuwe relevante kennis en kunde in één keer over aan je medewerkers, de ‘dragers’ en ‘verder brengers’, van jouw organisatie.

Bekijk incompany mogelijkheden