Kennis

Terugblik ContentLAB workshop Kanaalstrategie

Op donderdag 28 november stond het thema Kanaalstrategie centraal in het ContentLAB. Een leerzame en praktische workshop vol theorie, strategie en leerzame opdrachten.

Verbind je kanalen

Tijdens de workshop in het ContentLAB deelde Data Direction haar visie op kanaalstrategie. Zo werd duidelijk voor de deelnemers wat nu het belang is van een kanaalstrategie en uit welke bouwstenen een kanaalstrategie bestaat. De workshop bestond zeker niet alleen uit luisteren. De deelnemers moesten ook echt zelf de mouwen op stropen.

Aan de hand van korte opdrachten, gebaseerd op de bouwstenen van de kanaalstrategie, leerden de deelnemers stap voor stap hoog over een kanaalstrategie ontwikkelen voor hun eigen organisatie. Hiermee kregen ze o.a. ook antwoord op de vragen:

  • Welke kanaalstrategieën zijn er en voor welke ambities zet je die in?
  • Wat is het doel, de rol en positionering van elk kanaal?
  • Hoe bepaal je de relatieve kracht van alle kanalen?
  • Hoe richt je de kanalen in vanuit journeys?
  • Hoe maak je een formule voor een kanaal?

Reviews

Fijne manier om met collega's uit het vak in contact te komen en met een andere kijk naar kanaalstrategie te kijken. Ik heb hier wat van geleerd en het helpt mij verder.

Stephanie Vastert-Viersma, Met-ph

Het was een nuttige dag waarin ik enerzijds meer theoretische kennis heb opgedaan over kanaalstrategie en anderzijds dit direct in de praktijk heb toegepast. Nu geïnspireerd om dit in mijn eigen organisatie op te pakken!

Lilian Debeye, Riksja Travel

Workshops binnenkort

Wil je ook weten hoe je een naadloze en consistente klantervaring biedt tussen al je communicatiekanalen, online én offline? Oók wanneer kanalen binnen jouw organisatie niet centraal gemanaged worden?’ Binnenkort is er weer een workshop kanaalstrategie!

Workshop incompany

Door een incompany sessie op maat, brengen we nieuwe relevante kennis en kunde in één keer over aan je medewerkers, de ‘dragers’ en ‘verder brengers’, van jouw organisatie.

Bekijk incompany mogelijkheden