Modellen & instrumenten

Customer journey en publicatieflow

Download het model Customer journey en publicatieflow

Het uitwerken van een klantreis of customer journey kan best een uitdaging zijn. We helpen je op weg met het template ‘customer journey en publicatieflow’.

Download het model customer journey

Wat kan ik met het model 'Customer journey en publicatieflow'?

Als onderdeel van een kanaalstrategie is het van belang na te denken over de reis die een klant aflegt. Die customer journey moet je ondersteunen met de juiste inrichting van je kanaal en je content. Dit template helpt je om gestructureerd uit te werken voor welke stap in het klantproces een kanaal wordt ingezet. Dat doe je op basis van de relatieve kracht van elk kanaal.

Je start het invullen van het model door de kanalen die je organisatie wil inzetten onder elkaar te zetten. Daarna vul je alle stappen uit de customer journey bovenaan in en geef je aan wat het doel van het kanaal is in elke stap. Zo kun je duidelijk zien waar je in elk kanaal naar moet verwijzen om tot een naadloze klantreis te komen.

We helpen je graag verder

We stellen graag onze modellen ter beschikking. Maar heb je een specifieke vraag of een concrete uitdaging? Laat het ons weten. Of meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per kwartaal alle ins en outs over content en kanalen.

Neem contact met ons op