Modellen & instrumenten

Relatieve kracht & voorkeur kanalen

Download het model 'Relatieve kracht & voorkeur kanalen'

In een kanaalstrategie geef je aan waar je welk kanaal voor wilt gebruiken. Dat doe je natuurlijk volgens de relatieve kracht van elk kanaal. Om je kanaal- en middelenmix optimaal in te richten gebruik je het model ‘Relatieve kracht en voorkeur kanalen’.

Download het model relatieve kracht

Wat kan ik met het model 'Relatieve kracht en voorkeur kanalen'?

Bouwen aan een gedegen kanaalstrategie kan niet zonder een inschatting van de relatieve kracht van elk kanaal in de portfolio van kanalen dat je als organisatie inzet. Elk van de kanalen dat je wilt inzetten heeft natuurlijk zijn sterktes en zwaktes. Zo kun je een website goed inzetten voor oriƫnteren en is een verkoper in een winkel goed in persoonlijk advies.

In het model zet je elk kanaal uit de kanalen- en middelenmix onder elkaar en geef je daarnaast aan voor welk doel het kanaal of middel het best ingezet kan worden. Zo krijg je een totaal overzicht en kun je doelgericht elk kanaal uitwerken in een kanaalformule.

We helpen je graag verder

We stellen graag onze modellen ter beschikking. Maar heb je een specifieke vraag of een concrete uitdaging? Laat het ons weten. Of meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per kwartaal alle ins en outs over content en kanalen.

Neem contact met ons op