Modellen & instrumenten

User Persona Sheet

Download de User Persona Sheet

Breng je doelgroep in kaart met de User Persona Sheet en laat content beter op hen aansluiten. Download gratis de sheet.

Download

Waar gebruik je een user persona voor?

Een user persona helpt om een beschrijving te maken van de gebruiker van je content. Als je begint met een content project is het verstandig om na te denken voor wie je die content maakt. Om te zorgen dat je geen belangrijke eigenschappen van je doelgroep over het hoofd ziet kun je meerdere persona’s maken. Je maakt dan voor elk doelgroepsegment een beschrijving. Het format van een persona maakt het makkelijker om daarna content te maken die aansprekend is voor die segmenten.

Natuurlijk staar je je niet blind op de persona: Die helpt je, maar daarnaast gebruik je ook andere bronnen van data – bijvoorbeeld gebruikersonderzoek en een klantvraaganalyse om te achterhalen welke informatiebehoefte je doelgroep heeft.

We helpen je graag verder

We stellen graag onze modellen ter beschikking. Maar heb je een specifieke vraag of een concrete uitdaging? Laat het ons weten. Of meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per kwartaal alle ins en outs over content.

Neem contact met ons op