Implementatie

Contenttools

Zonder een hamer, beitel, zaag, schroevendraaier en meetlat kan een timmerman niets creëren. Datzelfde geldt voor jou. Als contentprofessional heb jij ook de juiste tools nodig om je werk goed te kunnen doen binnen de contentorganisatie.

Goede content en het beheer ervan begint bij de juiste tools

Contentbeheer stopt niet op het moment van publicatie. Je wilt ook weten waar, wanneer en over welke producten en diensten je met verschillende klantgroepen communiceert. Daarnaast wil je voorkomen dat er oude content op je site staat of dat je boodschappen verspreidt die elkaar tegenspreken. Daarvoor is een overzicht nodig van alle content op alle kanalen.

Contenttools Data Direction
 • Onze aanpak

Een goed gevulde gereedschapskist

Wat je doel met content ook is, wij helpen je de juiste tools te kiezen. Zo kunnen we losse planningen en kalenders binnen je organisatie samenvoegen in een overkoepelende contentkalender voor alle afdelingen en kanalen. Regels en richtlijnen voor consistente content in de juiste tone of voice leggen we vast in een schrijfwijzer. Of we implementeren bijvoorbeeld een systeem om je workflow te ondersteunen en het werk efficiënter uit te voeren.

 • Resultaat

Goed gereedschap is onmisbaar

De juiste inzet van contenttools biedt je organisatie:

 • Overzicht

  Een verwijsindex voor alle content over alle kanalen en middelen van je organisatie. Hierin zie je waar welke content ‘live’ staat en wanneer publicaties aangepast of verwijderd moet worden.

 • Consistente on- en offline marketing en communicatie

  Een makkelijk te gebruiken (jaar)overzicht waarin staat wat, wanneer, voor wie, in welke vorm en via welk kanaal of middel wordt gepubliceerd.

 • Efficiency

  Een ticketingsysteem waarin alle aanvragen voor contentwijzigingen en nieuwe publicaties worden bijgehouden. Ideaal om de communicatie over de voortgang te stroomlijnen.

 • Dasboard

  Input voor je factbased verbetercirkel dankzij omnichannel inzicht in de prestaties van je content.

 • Integraal beheer

  Een workflowsysteem waarmee je inzicht krijgt in wie wat doet en wat het resultaat moet zijn van elke stap.

Ontdek onze tools

Wil je weten welke tools bij jouw organisatie passen en hoe ze bijdragen aan een gestroomlijnde Content Management Organisatie en een slim contentproces?

Neem contact op